Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι στις 31.12.2021 παρέρχεται η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής των τελών διατήρησης μερίδας Γ.Ε.ΜΗ. του έτους 2021 που κατά νόμο είναι υποχρεωτική και καταβάλλεται το πρώτο τρίμηνο κάθε έτους για το αντίστοιχο έτος οφειλής.

Για να εξοφλήσετε ΑΜΕΣΑ & ΕΥΚΟΛΑ τα τέλη διατήρησης μερίδας Γ.Ε.ΜΗ. μπορείτε να εισέλθετε στο www.businessportal.gr (Γ.Ε.ΜΗ.) με τους προσωπικούς κωδικούς σας.

Σε περίπτωση μη εξόφλησής του συνόλου των οφειλών σας μέχρι και την 31.12.2021 αυτές θα βεβαιωθούν και θα εισπραχθούν από την αρμόδια Δ.Ο.Υ., σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Εισπράξεων Δημοσίων Εσόδων, όπως υποχρεούνται να πράξουν τα Ν.Π.Δ.Δ.

Εκ της τοπικής Υπηρεσίας Γ.Ε.ΜΗ. του Ε.Ε.Π.

 

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

  1. Πως ενημερώνομαι για τις ετήσιες οφειλές μου στο ΓΕΜΗ;

i) Αν δεν έχω κωδικούς πρόσβασης στο ΓΕΜΗ τότε εκτελώ την διαδικασία εγγραφής που περιγράφεται στη παράγραφο 3 πριν προχωρήσω στο επόμενο βήμα.

ii) Συνδέομαι με τους κωδικούς μου στο portal του ΓΕΜΗ https://services.businessportal.gr/

iii) Κατόπιν από το μενού Πληρωμές/Ετήσιο Τέλος Τήρησης Μερίδας επιλέγουμε Πληρωμή νέου ετήσιου Τέλους τήρησης Μερίδας στο ΓΕΜΗ, όπου εμφανίζονται όλες οι εκκρεμείς πληρωμές ετήσιων τελών τήρησης μερίδας στο ΓΕΜΗ.

  1. Πώς ολοκληρώνω την πληρωμή του ετήσιου τέλους;

Κάνω κλικ στο σύνδεσμο Πληρώστε τώρα το κάθε έτος χωριστά στην οθόνη που εμφανίζεται μπορώ να προχωρήσω σε πληρωμή είτε κάνοντας χρήση πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας είτε λαμβάνοντας έντυπο πληρωμής οπότε μέσω web-banking της τράπεζάς μου να προχωρήσω σε σχετική πληρωμή. Στο έντυπο περιγράφονται και επιπλέον τρόποι πληρωμής καθώς και όλες οι συνεργαζόμενες τράπεζες.

 

  1. Πως λαμβάνω κωδικούς πρόσβασης στο ΓΕΜΗ;

Η εγγραφή στο portal στο ΓΕΜΗ προκειμένου οι υπόχρεοι να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αιτήσεις καταχώρισης μεταβολών και να λαμβάνουν οι ίδιοι αλλά και οποιοσδήποτε τρίτος πιστοποιητικά και αντίγραφα, γίνεται μέσω του https://services.businessportal.gr/  επιλέγοντας “ΕΓΓΡΑΦΗ”.

Η εγγραφή “υπόχρεου” γίνεται με την επιλογή “Είμαι επιχείρηση υπόχρεη Γ.Ε.ΜΗ. – Εγγραφή με διασταύρωση ΑΦΜ μέσω ΓΓΠΣ”, όπου γίνεται αυθεντικοποίηση κάθε «υπόχρεης» επιχείρησης, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς taxis αυτής.