Χαιρετισμός Προέδρου

Αξιότιμα μέλη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά,
Αγαπητοί Συνάδελφοι Επαγγελματίες,

Η νέα Διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά κι εγώ προσωπικά, σας ευχαριστούμε θερμά για την εμπιστοσύνη που επιδείξατε στο πρόσωπό μας και την καθαρή εντολή που μας δώσατε στις Εκλογές του Δεκεμβρίου 2017, την οποία και δεσμεύομαι να τιμήσουμε στο ακέραιο.

Ειδικά για εμένα, αυτή η εντολή αποτελεί ιδιαίτερη «πρόκληση», προκειμένου να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για την ανάκτηση του θεσμικού ρόλου του Επιμελητηρίου μας και να αξιοποιήσω το προσφάτως τροποποιηθέν νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο προσδίδει περαιτέρω δυνατότητες στον διφυή σκοπό λειτουργίας του.

Σκοπός μας είναι να καταστεί το Επιμελητήριο χρήσιμος Σύμβουλος και βασικός συνομιλητής της εκάστοτε Κυβέρνησης, επί θεμάτων Οικονομίας, Έρευνας και Ανάπτυξης, αλλά και αρωγός των μελών του σε θέματα που άπτονται της επαγγελματικής τους δραστηριότητας.

Προκειμένου να επιτευχθεί κάτι τέτοιο όμως, απαιτείται η ενεργός συμμετοχή όλων των μελών του Επιμελητηρίου μας και η ανάπτυξη μιας διαδραστικής σχέσης που θα στηρίζεται στην τακτική αμφίδρομη επικοινωνία και την εξωστρέφεια.

Από τη μεριά μας ως νέα Διοίκηση, θα δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στην παροχή ανταποδοτικών υπηρεσιών του ΕΕΠ προς τα μέλη του, στη διενέργεια δράσεων και πρωτοβουλιών, στην ανάπτυξη επωφελών συνεργασιών, στη διεξαγωγή ενημερωτικών ημερίδων και σεμιναρίων, με βασικό στόχο ένα βιώσιμο και ανοιχτό Επιμελητήριο, χρήσιμο, σύγχρονο και πάνω από όλα ανταποδοτικό προς τα συνεπή μέλη του.

Ταυτόχρονα, εκλαμβάνω την εντολή σας αυτή ως ένα ηχηρό μήνυμα από τον κάθε επαγγελματία ξεχωριστά, μέσω του οποίου, εκφράζεται η αγωνία του για την ανάκαμψη της ελεύθερης αγοράς.

Μια ανάκαμψη που θα καταστήσει τη μικρομεσαία επιχείρηση και πάλι, τη βασική κινητήρια δύναμη της οικονομίας της χώρας μας.

Mε πυξίδα μου την εργατικότητα και οδηγό μου το συμφέρον των μελών του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, ξεκινάμε το δύσκολο έργο μας, σε μια εποχή που βρίσκει την επιχειρηματικότητα εξουθενωμένη, δίχως κεντρική στόχευση για αναπτυξιακή προοπτική και με έντονη – όσο ποτέ – την ανασφάλεια του ελεύθερου επαγγελματία για το μέλλον.

Στην προσπάθειά μας αυτή, ζητώ από εσάς, τα μέλη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, να συμπορευτούμε δυναμικά ως μία ενιαία και ισχυρή ομάδα, ώστε να εφαρμόσουμε ένα βιώσιμο και δημιουργικό σχέδιο, το οποίο θα αναδείξει την πραγματική δύναμη του «επιχειρείν» στον ευρύτερο Πειραιά, τα νησιά του Αργοσαρωνικού, τα Κύθηρα, τη Δυτική και Ανατολική Αττική.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος
του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά

Γιάννης Γ. Βουτσινάς


 

Γνωρίστε την Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου καθώς και την Ενιαία Σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου.

 

© 2019 – Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά | Πολιτική Απορρήτου