Ενημερωτική ημερίδα Ε.Ε.Π. στο πλαίσιο του θεσμού ημέρες θάλασσας 2018 του Δήμου Πειραιά

Μοιράσου το άρθρο στο

Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η Ενημερωτική Ημερίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά που πραγματοποιήθηκε στις 07/06/2018 στο κεντρικό Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πειραιά με θέμα: «Επαγγελματικές Προοπτικές στον Τομέα της Ναυτιλίας και των Παραναυτιλιακών Υπηρεσιών», στα πλαίσια του θεσμού «Ημέρες Θάλασσας 2018» που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά.

Την εκδήλωση παρακολούθησε ένα διευρυμένο ακροατήριο που αποτελείτο από τους παραγωγικούς φορείς της πόλης του Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής, επαγγελματίες μέλη του Επιμελητηρίου, αλλά και από φοιτητές Πανεπιστημίων.

Χαιρετισμό απεύθυναν ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Ιωάννης Βουτσινάς και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά Δρ. Α. Κότιος.

Η έναρξη της ημερίδας έγινε από τον κ. Νίκο Δαμηλάτη, Υπεύθυνο Γ.Ε.Μ.Η. & Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων Ε.Ε.Π. Ακολούθησαν εισηγήσεις για την ανάπτυξη των θεμάτων σε μια ζωντανή και ουσιαστική παρουσίαση, με συντονιστή τον Δημοσιογράφο Νίκο Υποφάντη.

Εισηγητές της Ημερίδας

• Καθηγήτρια Ωκεανογραφίας και Προέδρος του Ναυτιλιακού τμήματος Πειραιά, Δρ. Φ.
Σακελλαρίου
• Καθηγητής Οικονομικής των Μεταφορών Πανεπιστημίου Πειραιώς Δρ. Ε. Σαμπράκος
• Καθηγήτρια Ναυτιλιακής Οικονομικής Πανεπιστημίου Αιγαίου Δρ, Μ. Λεκάκου
• Προέδρος ICC-Hellas και εφοπλιστής κ. Ν. Βερνίκος
• Προέδρος Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού, κ. Α. Στελλιάτος
• Προέδρος Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης, κ. Φ. Κωστόπουλος
• Εκπροσώπος K.C. Lyritzis Group, κα Κ. Λυριτζή
• Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Frederick University, Cyprus, Δρ. Εμ. Νικολαΐδης

Έγινε μια ολοκληρωμένη παρουσίαση και εκτενής συζήτηση για τις Επαγγελματικές Προοπτικές στον Τομέα της Ναυτιλίας και των Παραναυτιλιακών Υπηρεσιών και υπήρξαν προτάσεις που μπορούν να αποτελέσουν αφορμή για αναβάθμιση, ανάπτυξη και νέες συνεργασίες προς όφελος της ίδιας της Ναυτιλίας και όλων των δορυφορικών επαγγελμάτων που σχετίζονται με αυτή.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά με ένα σύνολο επικαιροποιημένων προτάσεων για τις Επαγγελματικές Προοπτικές στην Ναυτιλία στα πλαίσια της λειτουργίας των Επιμελητηρίων. Έθεσε στόχους και ανέπτυξε το πώς οραματίζεται ο ίδιος τις δράσεις και παρεμβάσεις των Επιμελητηρίων προς την πολιτεία, αξιοποιώντας τον συμβουλευτικό τους χαρακτήρα.

© 2019 – Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά | Πολιτική Απορρήτου