Επιστολή του ΕΕΠ για την αδειοδότηση Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ)

Μοιράσου το άρθρο στο

Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 

Πειραιάς 05/05/2021

 

                                                                                                          

Ο Πρόεδρος του ΕΕΠ κ. Γιάννης Βουτσινάς απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κ. Χατζηδάκη  σχετικά με την Αδειοδότηση  Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών ζητώντας την επίσπευση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα επιτρέψει την καλή και σύννομη λειτουργία τους για την χρονιά 2021-2022.

 

Ο Πρόεδρος του ΕΕΠ, στην επιστολή του,  υπογράμμισε ότι ο νόμος 4756/26.11.20 στο άρθρο 1 παρ.7 προβλέπει με κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης να εξειδικεύονται περαιτέρω ο σκοπός των ΚΔΑΠ και το περιεχόμενο της παρ. 3 και επιμέρους θέματα οι ειδικότεροι όροι λειτουργίας της ηλεκτρονικής εφαρμογής της παρ. 5, πλέον των οριζόμενων στην παράγραφο αυτή και οι υπηρεσίες και οι φορείς που δύνανται να διασυνδέονται με την εφαρμογή αυτή, καθώς και κάθε ειδικότερο, τεχνικό και λεπτομερειακό θέμα για την εφαρμογή του παρόντος καθώς επίσης και ότι  με το έγγραφο Υπ. Εργασίας με αρ. πρωτ. Γ.Π./Δ11/11869/377/18.3.2021 διευκρινίζεται πως οι αιτήσεις για άδεια ίδρυσης και λειτουργίας ΚΔΑΠ, που υποβλήθηκαν μετά τη δημοσίευση του ν. 4756/26.11.2020 θα αξιολογηθούν μετά την έκδοση της νέας ΚΥΑ, που προβλέπεται στο άρθρο 1 του ν. 4756/2020.

Όμως βρισκόμαστε ήδη πέντε μήνες μετά τη δημοσίευση του ν. 4756/2020 και η ΚΥΑ που προβλέπεται στο άρθρο 1 δεν έχει υπογραφεί, γεγονός που προκαλεί κενό νόμου για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα και δυσλειτουργίες στην οικονομία.

Είναι αντιληπτό ότι στην τρέχουσα περίοδο, λόγω πανδημίας, έχουν  δημιουργηθεί αρρυθμίες στη Δημόσια Διοίκηση. Περισσότερες όμως είναι οι αρρυθμίες και η ασφυξία στη οικονομία της χώρας.

Υπάρχουν επαγγελματίες και εταιρίες οι οποίες έχουν επενδύσει σε κτίρια και υποδομές, υποχρεούμενες  σε αναμονή για την υποβολή αιτήσεων  αδειών ίδρυσης και λειτουργίας ΚΔΑΠ, ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος να μην έχουν τον απαιτούμενο χρόνο ώστε  να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις της νέας ΚΥΑ για να λειτουργήσουν το νέο σχολικό έτος 2021-2022.

Γι’ αυτό ζητούμε την επίσπευση της διαδικασίας έκδοσης της παραπάνω ΚΥΑ, δίνοντας ανάσα στην οικονομία».


 

© 2019 – Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά | Πολιτική Απορρήτου