ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 3η Εθνική Συνδιάσκεψη Εκλεγμένων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών στα Επιμελητήρια

Μοιράσου το άρθρο στο

Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 3η Εθνική Συνδιάσκεψη Εκλεγμένων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών στα Επιμελητήρια, που διοργάνωσαν τα Επαγγελματικά Επιμελητήρια Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη της Κ.Ε.Ε.Ε., το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021 στο αμφιθέατρο της Ραλλείου στον Πειραιά.

Στη εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χάρης Μαμουλάκης, ο Βουλευτής κος Μιχάλης Κατρίνης εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κος Γιώργος Καβαθάς, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κος Γ. Καρανίκας, ο πρόεδρος της ΕΑΔΕ κος Ηλίας Τσολάκης και ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος κος Αλ. Σαρρηγεωργίου.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Πειραιά κος Μώραλης, ο οποίος δέχθηκε και τις θερμές ευχαριστίες των διοργανωτών για την φιλοξενία της Συνδιάσκεψης στο όμορφο Αμφιθέατρο της Ραλλείου. Ακόμα ένα έργο που ολόκληρώθηκε στη θητεία του.

Οι συμμετέχοντες, συνολικά 102 εκλεγμένοι στα Επιμελητήρια της χώρας ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, με τις στοχευμένες παρεμβάσεις, τις καταθέσεις προτάσεων και τον εποικοδομητικό διάλογο που έλαβε χώρα, επιβεβαίωσαν την στρατηγική απόφαση για συμπόρευση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών διαμέσου του Επιμελητηριακού Θεσμού.

Ενδεικτικά, και όχι περιοριστικά, τα θέματα που αποφασίστηκε να ληφθούν επιμελητηριακές πρωτοβουλίες προς όλες τις κατευθύνσεις και πρωτίστως προς την Κυβέρνηση με στόχο την ενίσχυση του κλάδου είναι:

  • Φοροαπαλλαγές για τους κλάδους ζωής και περιουσίας
  • Απαλλαγή ΦΠΑ στις πράξεις μετά ανάμεσα σε μεσίτες και πράκτορες
  • Φορολόγηση της αποζημίωσης κατά τη συνταξιοδότηση σαν αποζημίωση
  • Δυνατότητα χρήσης επαγγελματικού αυτοκινήτου
  • Τη δυνατότητα φορολογικής απαλλαγής των επισφαλειών
  • Μέριμνα και αντιμετώπιση των αθέμιτων πρακτικών
  • Την προώθηση της λειτουργίας επαγγελματικού ταμείου της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης
  • Αυτόματη ενημέρωση των μητρώων των επιμελητηρίων με τα συμβόλαια αστικής ευθύνης απευθείας από τις ασφαλιστικές εταιρείες
  • Μέριμνα για τις διαδικασίες που αφορά τα ανασφάλιστα οχήματα
  • Εξ αποστάσεως εξετάσεις πιστοποίησης
  • Συνεργασία των επιμελητηρίων με στόχο τη δημιουργία εκπαιδευτικού οργανισμού
  • Λειτουργία του νόμου για την υποχρέωση ασφάλισης αστικής ευθύνης σε 50 επαγγέλματα
  • Ανάδειξη του επαγγελματικού προφίλ των επαγγελματιών ασφαλιστικών συμβούλων για την αναβάθμιση του θεσμού
  • Δοκιμαστική περίοδος -περίοδος χάριτος- για τους νέους ασφαλιστικού διαμεσολαβητές

Τις εργασίες της Συνδιάσκεψης άνοιξε ο οικοδεσπότης Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά και Οικονομικός Επόπτης της Κ.Ε.Ε.Ε. κος Γιάννης Βουτσινάς, καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες από τον Έβρο μέχρι το Λασίθι και από τη Χίο μέχρι τη Κεφαλλονιά, ενώ χαιρετισμούς απεύθυναν ο Προέδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου, ο Εκπρόσωπος του Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Θεσσαλονίκης κος Κωνσταντίνος Λάσκος καθώς και ο Β’ Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Π. κος  Λεωνίδας Μίχας, υπογραμμίζοντας όλοι την σημαντικότητα της συνδιάσκεψης και την άρτια οργάνωσης της.

Οι εισηγήσεις των εκπροσώπων των διοργανωτών ολοκληρωμένα και αποτελεσματικά οριοθέτησαν το περιεχόμενο και την μορφή των διεκδικήσεων του κλάδου.

Συγκεκριμένα  ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Ε.Α. κ. Δ. Γαβαλάκης ανέπτυξε  τα αποτελέσματα και τις εκκρεμότητες από τους στόχους που τέθηκαν από τις προηγούμενες συνδιασκέψεις δίνοντας έμφαση στις φορολογικές  διεκδικήσεις τόσο της Ιδιωτικής Ασφάλισης όσο και της Διαμεσολάβησης.

Εν συνεχεία η κα Ματίνα Σιώχου από τοι Ε.Ε.Θ. εστίασε στα προβλήματα που προκαλούνται από τον αθέμιτο ανταγωνισμό καθώς και τις πρακτικές και τους τρόπους αντιμετώπισής του, με την νομική υποστήριξη του Κο Α. Αργυριάδη  ο οποίος απάντησε σε εύλογα ερωτήματα των συμμετεχόντων.

Οι εισηγήσεις των διοργανωτών ολοκληρώθηκαν με τον εκπρόσωπο του Ε.Ε.Π. κ  Κ. Μαρκουλιδάκη ο οποίος οριοθέτησε τον στρατηγικό ρόλο του Επιμελητηριακού θεσμού στην ενίσχυση του κλάδου και των ανθρώπων του καθώς και στα πεπραγμένα έως σήμερα.  Επιπροσθέτως επιχειρηματολόγησε και ανέπτυξε την σημαντικότητα της εκπαίδευσης στην ψηφιακή μετάβαση των διαδικασιών της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και των ευεργετικών αποτελεσμάτων που θα επιφέρει. Την σημασία του ψηφιακού μετασχηματισμού ανέπτυξαν σε επιμέρους θεματικές οι κκ Φ. Ζαμπνάρης από την Younet Digital Life,  Χ. Τζερεφός από τη Microsoft και Λ. Τουρνατζής πρόεδρος τoυ Συνδέσμου Ελλήνων Financial Planners.

Η Συνδιάσκεψη ολοκληρώθηκε με παρεμβάσεις και τοποθετήσεις συνέδρων από όλη την Ελλάδα και έκλεισε με τις τοποθετήσεις των σωματείων της ΕΑΔΕ και των Αθηναϊκών σωματείων με εισηγητές την Κα Μ. Δημητριάδη πρόεδρο του ΣΠΑΤΕ, την Κα Μ. Νικολάου αντιπρόεδρο του ΠΣΑΣ και μέλος του ΔΣ του ΕΕΠ, τον κο Ι. Τοζακίδη πρόεδρο του ΠΣΣΑΣ, τον κο Μ. Τζωρτζωρή πρόεδρο του ΣΕΜΑ και τον κο Ηλ. Τσολάκη Πρόεδρο της ΕΑΔΕ και της ΠΟΑΔ.

ΤΜΗΜΑ ΤΥΠΟΥ Ε.Ε.Π.

© 2019 – Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά | Πολιτική Απορρήτου