Υποχρέωση αναγραφής του αριθμού Γ.Ε.ΜΗ. στα έγγραφά σας

Μοιράσου το άρθρο στο

Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email

Αγαπητά μας Μέλη,

Σύμφωνα με το άρθρο 22 παρ. 3 του νέου Ν. 4919/2022 προβλέπεται ότι σε όλα τα έγγραφα που εκδίδονται από κάθε επιχείρηση (φυσικό ή νομικό πρόσωπο) που υποχρεούται σε εγγραφή στο Γ.Ε.ΜΗ., ο αριθμός Γ.Ε.ΜΗ. αναγράφεται υποχρεωτικά:

 

 α) Σε κάθε έγγραφο που υποβάλλεται προς καταχώριση στο Γ.Ε.ΜΗ.,

β) σε κάθε έγγραφο που εκδίδουν οι Υ.Γ.Ε.ΜΗ.,

γ) σε κάθε έγγραφο που αφορά στον υπόχρεο και φέρει την επωνυμία του,

δ) στους διαδικτυακούς τόπους του υπόχρεου και

ε) στα ηλεκτρονικά καταστήματα του υπόχρεου.

 

Ως εκ τούτου, προκειμένου να αποφύγετε να σας επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις που έχουν τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Οκτωβρίου 2022 και ρυθμίζονται στο άρθρο 50 του Ν. 4919/2022 (αναμένεται έκδοση σχετικής Υπουργικής απόφασης),  θα πρέπει άμεσα,

 – Εάν διατηρείτε διαδικτυακούς τόπους και ηλεκτρονικά καταστήματα, να αναγράψετε τον αριθμό Γ.Ε.ΜΗ. σε αυτά, προκειμένου να είστε σύννομοι με τις άνω διατάξεις.

Να προβείτε στις αναγκαίες τροποποιήσεις των εγγράφων σας που φέρουν την επωνυμία σας, όπως επιστολές και έγγραφα παραγγελίας συμπεριλαμβάνοντας τον αρ. Γ.Ε.ΜΗ. σας σε αυτά.

Η υποχρέωση αυτή δεν καταλαμβάνει τις αποδείξεις λιανικής πώλησης ή τα τιμολόγια βάσει της υπ’ αριθμ. 95207/05-10-2022 διευκρίνισης του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Με την εξ αντικειμένου ευσυνειδησία που πρέπει να διακατέχει έναν Πρόεδρο του Επιμελητηρίου που τον έχουν επιλέξει οι συνάδελφοί του να βρίσκεται σε αυτή τη θέση, νιώθω την έντονη ανάγκη να σας ενημερώσω για την ως άνω υποχρέωσή σας και για τις ενδεχόμενες κυρώσεις που μπορεί να επιβληθούν.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 210-4121503 * 19 (κα Ιωάννα Βέλλα) ή * 13 (κα Κατερίνα Λάμπρου) και για εξειδικευμένες ερωτήσεις επικοινωνήσετε με τη δικηγόρο Γ.Ε.ΜΗ. του Ε.Ε.Π. κα Θεοδώρα Γ. Αρβανιτάκη στο email: theoarvanitaki@eep.gov.gr

 

Η παρούσα αποστέλλεται στο πλαίσιο της παροχής ανταποδοτικών υπηρεσιών του Επιμελητηρίου προς τα μέλη μας και με απώτερο σκοπό την προστασία, ενίσχυση, προβολή και εδραίωση κάθε επιχείρησης – μέλους μας στον επιχειρηματικό κλάδο όπου δραστηριοποιείται. Στη περίπτωση που έχετε ήδη τακτοποιήσει την ως άνω εκκρεμότητα, αγνοείστε την παρούσα επιστολή.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιεσδήποτε τυχόν διευκρινίσεις χρειαστείτε.

 

Με εγκάρδιους χαιρετισμούς

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΡ. ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ

© 2019 – Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά | Πολιτική Απορρήτου