Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Κατάλογος Παρεχόμενων Ανταποδοτικών Υπηρεσιών

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΩΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

(άρθρο 75 παρ. 7 του Ν. 4497/2017)

√   Ενημέρωση και καθοδήγηση προσωποποιημένα επαγγελματικά θέματα και γενικότερα συμβουλευτική ενημέρωση σε ζητήματα που άπτονται του επαγγελματικού κλάδου στην οποία ανήκει κάθε επιχείρηση.

√   Διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων/σεμιναρίων γενικότερης επιχειρηματικής θεματολογίας ή ειδικότερων κλάδων επιχειρήσεων όπου δραστηριοποιούνται στο φορέα μας.

√   Ενημέρωση των μελών του Επιμελητηρίου μέσω Δελτίων Τύπου ή αναρτήσεων στην επίσημη ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου, για επίκαιρα και ενδιαφέροντα επαγγελματικά θέματα. Έχει τεθεί σε λειτουργία η διαδικτυακή πύλη www.eep.gov.gr που αποτελεί ένα πρόσφατα ανανεωμένο χρηστικό εργαλείο ενημέρωσης των επιχειρήσεων μελών.

√   Παροχή ενημέρωσης με προσωποποιημένο sms ή email σχετικά με το θεσμικό πλαίσιο – νόμους, προεδρικά διατάγματα, υπουργικές αναφορές, εγκυκλίους ανά νομική μορφή της επιχείρησης καθώς και για πρόσφατες αλλαγές/ τροποποιήσεις τους.

√   Σύνταξη Οδηγών για θέματα επαγγελματικού ενδιαφέροντος των μελών του ΕΕΠ. Λήψη του Ενημερωτικού Οδηγού Αδειοδότησης Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος.

√   Παροχή δυνατότητας προσχώρησης στην από 06.02.2023 σύμβαση της ΚΕΕΕ με τον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης (Αυτοδιαχείριση) για τα πνευματικά δικαιώματα.

√   Προβολή και εξωστρέφεια μελών του ΕΕΠ με τη συμμετοχή του σε περίπτερο στην ΔΕΘ με σκοπό την δημιουργία πιθανών συνεργασιών με άλλες επιχειρήσεις εκθετών και επισκεπτών.

√   Παροχή εναλλακτικών μεθόδων επίλυσης διαφορών μέσω του θεσμού της διαμεσολάβησης σε συνεργασία με το ΚΕντρο ΔΙαμεσολάβησης Πειραιά (https://kedip.gr/), με το κύρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς και των Επιμελητηρίων της περιοχής μας.

√   Χρήση των υπηρεσιών του e-Επιμελητήριο στο https://echamber.eep.gov.gr – χρήση υπηρεσιών απομακρυσμένης εξυπηρέτησης, ηλεκτρονική (web) Εφαρμογή Έκδοσης Ψηφιακής Υπογραφής, Υπηρεσία αναζήτησης ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, Μητρώο Εγγυήσεων Καταναλωτή, διαδικτυακή πλατφόρμα δικτύωσης επιχειρήσεων κλπ.

√   Υποστήριξη Γραφείου Βοηθείας – Help Desk αποτελούμενο από ομάδα εμπειρογνωμόνων – συμβούλων για την ανταπόκριση σε ερωτήματα επαγγελματικών θεμάτων.

√   Παροχή των ακόλουθων ολοκληρωμένων προγραμμάτων εκπαίδευσης δωρεάν:

α) εκπαιδευτικά προγράμματα δια ζώσης ή με τηλεκατάρτιση μέσω ειδικής πλατφόρμας E-learning σε θέματα επαγγελματικού ενδιαφέροντος των μελών- επιχειρήσεων του ΕΕΠ και των υπαλλήλων αυτών,

β) προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις μέσω ΛΑΕΚ καθώς και

γ) σε προνομιακές τιμές παρακολούθηση προγραμμάτων και σεμιναρίων εκπαιδευτών ενηλίκων με συνεργαζόμενα Εκπαιδευτικά Κέντρα/ Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών ΚΔΒΜ προκειμένου να αποκτηθεί το δικαίωμα συμμετοχής στην διαδρομή πιστοποίησης του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.  (https://www.eoppep.gr/index.php/el/trainers_certification_exams).

√   Δυνατότητα ένταξης στο Μητρώο Εκπαιδευτών Ενηλίκων του ΕΕΠ με τη λήψη σχετικού πιστοποιητικού παρακολούθησης των ως άνω (γ) προγραμμάτων ή απευθείας ένταξη σε αυτό εφόσον διαπιστωθεί η πλήρωση των απαραίτητων προϋποθέσεων.

√   Ενημέρωση επιχειρήσεων – μελών για την κατάσταση της επιχείρησής τους.

√   Παρεμβάσεις προς τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς για οποιοδήποτε κλαδικό ζήτημα αντιμετωπίζουν τα μέλη του ΕΕΠ μεταξύ άλλων και με την υποβολή προτάσεων και εισηγήσεων επιχειρηματικού αντικειμένου.

√   Εκπόνηση κλαδικών μελετών σε ζητήματα που άπτονται των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων των μελών του ΕΕΠ.

√   Ενημέρωση για αναπτυξιακά, επενδυτικά και χρηματοδοτικά προγράμματα.

√   Οικονομική ενίσχυση δράσεων των συνδικαλιστικών οργάνων των μελών του ΕΕΠ σε όλες τις βαθμίδες, καθώς και των συλλόγων και των εργοδοτικών οργανώσεων.

Στο πλαίσιο παροχής ανταποδοτικών υπηρεσιών προς τα μέλη του Επιμελητηρίου μας παρέχονται οι εξής δέσμες υπηρεσιών μέσω της ΚΕΕΕ:

√   Η μία αφορά στη δυνατότητα παροχής ηλεκτρονικής εκπαίδευσης παρέχοντας πρόσβαση σε εκπαιδευτικό υλικό πάνω σε μεγάλο εύρος αντικειμένων που σχετίζονται με την επιχειρηματικότητα, τη διοίκηση επιχειρήσεων, την οικονομία, την πληροφορική, την εστίαση, τις επικοινωνίες κ.α. στη διεύθυνση: https://elearning.uhc.gr/

√   H δεύτερη αφορά στην παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής επιχειρήσεων παρέχοντας πρόσβαση σε ψηφιοποιημένα εργαλεία όπως το επιχειρηματικό σχέδιο (business plan) και το σχέδιο μάρκετινγκ (marketing plan) στη διεύθυνση: https://e-consulting.uhc.gr/

√   H τρίτη αφορά στην δυνατότητα παροχής υπηρεσιών εύρεσης επενδυτικών προγραμμάτων για επιχειρήσεις (π.χ. ΕΣΠΑ, LEADER, ΔΥΠΑ) στη διεύθυνση: https://investmenttools.uhc.gr/

√   H τέταρτη αφορά στην παροχή πλατφόρμας επιχειρηματικής Διαδικτύωσης που φιλοξενείται στην ηλεκτρονική σελίδα: https://businessplatform.uhc.gr/

√   H πέμπτη αφορά στην ψηφιακή ηλεκτρονική υπογραφή.

Με την από 26η-11-2020 απόφαση της υφιστάμενης Διοίκησης του ΕΕΠ, επιτεύχθηκε η μέγιστη δυνατή μείωση των επιμελητηριακών συνδρομών σε ποσοστό έως 50%, δηλαδή στα κατώτατα όρια συνδρομών που θέτει  η υπ’ αριθ. 78030/30.12.2014 (ΦΕΚ 3586/Β/31.12.20214) Υπουργική Απόφαση, αφού προηγουμένως ολοκληρώθηκε η ευταξία των οικονομικών πόρων του φορέα, προκειμένου να ωφεληθεί της μείωσης οριζοντίως το σύνολο των μελών μας, απολαμβάνοντας συγχρόνως πληθώρα ανταποδοτικών υπηρεσιών.

Πλέον, το ύψος των επιμελητηριακών συνδρομών διαμορφώνεται ως ακολούθως ανάλογα την νομική μορφή της επιχείρησης:

Επιπλέον, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά χορηγεί – κατόπιν αιτήσεως των ταμειακώς ενήμερων μελών του και παράλληλης καταβολής του σχετικού τέλους – τα κάτωθι πιστοποιητικά: