Επιστολή στον Γιώργο Τσολακάκη

Μοιράσου το άρθρο στο

Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email

Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020 10:46 μμ

ΣΤΙΓΜΕΣ ΟΔΥΝΗΣ

 

Είναι στιγµές στη ζωή µας που σε συγκλονίζουν.

Αυτές τις στιγμές βίωσα το πρωινότης 27 Μαρτίου όταν πληροφορήθηκατο θάνατοτου Γιώργου Τσολακάκη. Αλήθεια είναι πολύ δύσκολο να σύρεις λίγες γραµµές αλλά υποχρέωση και καθήκον για ένα τόσο αγαπημένο συνάδελφο µα πάνω απ΄ όλα ενα μονάκριβο φίλο.

Γιώργος Τσολακάκης ο άριστος οικογενειάρχης,

Μαζί µετη Βαγγελίτσα του δημιούργησαν µια εξαιρετική οικογένεια. Απέκτησαν τρεις κόρες, λαμπρούς επιστήμονες, κόσµηµα για την πόλη τους. Γόνος παλαιάς αρχοντοοικογένειας από την αλησµόνητη Μ. Ασία, γαλουχήθηκε µε την αγάπη και προσφορά στο γενέθλιο τόπο του αλλά και την πατρίδα. Αγάπησε την πόλη του και πάντοτε όπου του ζητήθηκε προσέφερε ανιδιοτελώς τις γνώσεις και την εργασία του.

Ο Γιώργος είχε στόφα άρχοντα.

Είχα την εύνοια της τύχης να τον γνωρίσω όταν εξελέγη γύρω στο 1980 Σύμβουλος στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιώς. Από την αρχή εκτίµησα της σπάνιες γνώσεις και αρετές του. Πάντοτε οι  συµβουλές του µε βοηθούσαν σε κάθε απόφαση µου. Από τότε µας συνέδεσε μακρόχρονη οικογενειακή φιλιά.

Άνθρωπος χαμηλών τόνων αλλά τεραστίων προδιαγραφών. Μειλίχιος, ευγενής, προσιτός, εργατικός, ενωτικός, έντιµος & πείσµων ανυποχώρητος όταν υπερασπιζόταν µε το δικό του ιδιαίτερο και τεκμηριωμένο τρόπο την πόλη του & τους συναδέλφους του.

Ο Γιώργος Τσολακάκης όλους τους χώρους που υπηρέτησε τους διακονούσε τους κοσμούσε, τους έδινε αίγλη και ουσία. Η παρουσία του ήταν µια απάντηση στην ευτέλεια και την παρακμή της κοινωνίας Ἠταν µια ηλιαχτίδα φωτός και ελπίδας στο γκρίζο ουρανό.

Υπάρχουν δυστυχώς ελάχιστες ανθρώπινες μορφές µέσα στη σύγχρονη καταχνιά,͵ οι οποίες διατηρούν την ακτινοβολία τους και πέρα από τον τάφο και φωτίζουν το δρόµο όλων µας. Αυτής της µορφής ήταν ο Γιώργος Τσολακάκης.

Σ΄ αυτή την ώρα της σκληρής αναχώρησης αποχαιρετώ το µονάκριβο φίλο µου Γιώργο Τσολακάκη πλημμυρισμµένος από οδύνη αλλά και ευγνωμοσύνη για όσα άξια έπραξε και για όσα αξίζει να τα μνημονεύουμε ὁσοι τον γνωρίσαμε.

Η μνήμη εἶναι ζωή. Η λησμονιά θάνατος.

Γιώργο καλό ταξίδι αλησμόνητε Φίλε

 

Γεράσιμος Μαζαράκης

Επίτιμος Πρόεδρος ΕΕΠ

© 2019 – Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά | Πολιτική Απορρήτου