Παράταση υποβολής φορολογικών δηλώσεων φυσικών & νομικών προσώπων έως 20-09-2020

Μοιράσου το άρθρο στο

Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email

Αξιότιμε Υπουργέ των Οικονομικών Κύριε Χρήστο Σταϊκούρα,

Επικοινωνώ μαζί σας ως Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, έχοντας παράλληλα την ιδιότητα του Οικονομικού Επόπτη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος αλλά και ως «μάχιμος» λογιστής, για να σας υποβάλλω ένα δίκαιο και εύλογο αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων λογιστών – φοροτεχνικών. Αιτούμαστε την παράταση υποβολής των δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων για το 2020 έως την 20η Σεπτεμβρίου 2020.

Ο λόγος είναι πασιφανής. Όλο το προηγούμενο διάστημα, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας, επιφορτιστήκαμε ένα πλήθος φοροτεχνικών, εργασιακών και λογιστικών πράξεων και δηλώσεων, με συνεχείς επαναπροσδιορισμούς, παρατάσεις, διευρύνσεις δικαιούχων από την πλευρά του οικείου υπουργείου με στόχο την παροχή ενεργούς στήριξης των φορολογούμενων.

Παράλληλα, γνωρίζετε περισσότερο από τον καθένα, ότι οι συνεχείς τροποποιήσεις επέφεραν σχετικές ασάφειες και δυσλειτουργίες στις πλατφόρμες του ΕΦΚΑ, του TAXIS και της ΑΑΔΕ με αποτέλεσμα την προβληματική ροή των διαδικασιών και της λειτουργικότητας.

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν ο όγκος αλλά και η βαρύτητα των παρεχόμενων υπηρεσιών να πολλαπλασιαστεί, ενώ η ανταπόκριση των πελατών αδυνάτησε λόγω των προβλημάτων επιβίωσης που αντιμετώπισαν και εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν.

Παράλληλα οι δηλώσεις εισοδήματος αποτελούν την κορωνίδα του εργασιακού έτους και κάτω από πίεση και ακατάλληλες συνθήκες γίνονται λάθη και διενεργούνται σοβαρές παραλείψεις, που μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα και να μηδενίσουν τον κόπο που έχουμε κάνει όλο αυτό το διάστημα.

Επιπροσθέτως, παρότι ο Αύγουστος είναι μήνας διακοπών κανένας επαγγελματίας του κλάδου δεν διεκδικεί ένα μήνα διακοπών για τον εαυτό του, όμως απουσιάζουν οι πελάτες, οι εργαζόμενοι, οι υπηρεσίες υπολειτουργούν και όλα αυτά καθιστούν το έργο δύσκολο ως ανέφικτο. Η συγκεκριμένη διαδικασία έχει καθηλώσει τον κλάδο.

Το επάγγελμα του Λογιστή – Φοροτεχνικού εντάσσεται όπως καλύτερα από εμάς γνωρίζετε [Ν.3842/2010] στα εμπιστευτικά επαγγέλματα δημοσίου συμφέροντος.

Παρακαλούμε πολύ για την αποδοχή του αιτήματος, αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι συμβάλετε στην δέουσα άσκηση του συγκεκριμένου επίπονου και ψυχοφθόρου επαγγέλματoς ως προς την υπευθυνότητα, την εμπιστευτικότητα και την δεοντολογία.

Με Τιμή
Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Π.
Ιωάννης Γερ. Βουτσινάς

© 2019 – Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά | Πολιτική Απορρήτου