Μοναδική Ευκαιρία για να Διασφαλίσετε τον Διακριτικό Τίτλο της Επιχείρησή σας

Μοιράσου το άρθρο στο

Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email

Αγαπητοί,

Στο πλαίσιο των ανταποδοτικών υπηρεσιών προς τα Μέλη μας, επικοινωνούμε μαζί σας με σκοπό να σας υπενθυμίσουμε την δυνατότητά σας να κατοχυρώσετε την Επωνυμία και τον Διακριτικό Τίτλο της επιχείρησής σας, σε επίπεδο νομού, αποφεύγοντας τυχόν συνέπειες της εφαρμογής του πρόσφατου νόμου 4919/2022 σχετικά με το Γ.Ε.Μ.Η.

Συγκεκριμένα, σας ενημερώσαμε εγκαίρως προ μηνός, ότι με τις ρυθμίσεις του Ν. 4919/2022 η πολιτεία επιχειρεί να προστατεύσει τον αθέμιτο ανταγωνισμό δίνοντας την ευκαιρία, αλλά και τα δικαιώματα που απορρέουν σε κάθε επιχείρηση, να κατοχυρώσει την επωνυμία της και τον διακριτικό της τίτλο τηρώντας τον κανόνα της μοναδικότητας πανελλαδικά.

Δηλαδή, εφόσον μία επωνυμία ή διακριτικός τίτλος κατοχυρωθεί από μια επιχείρηση, καμία άλλη δεν θα μπορεί να την χρησιμοποιήσει, είτε πρόκειται για νεοσύστατες επιχειρήσεις, είτε για τροποποιήσεις υπαρχόντων Επωνυμιών.

Έτσι, μετά την εφαρμογή της Νέας Έκδοσης Πληροφοριακού Συστήματος Γ.Ε.Μ.Η., η οποία αναμένεται λίαν συντόμως και ΑΜΕΣΑ, θα έχετε τη δυνατότητα να δεσμεύσετε την Επωνυμία και τον Διακριτικό Τίτλο της επιχείρησής σας ναι μεν σε πανελλαδικό επίπεδο, μόνο όμως στην περίπτωση που ο τίτλος που επιθυμείτε δεν είχε δηλωθεί μέχρι σήμερα σε κάποιον άλλο νομό.

Φυσικά οι υφιστάμενες Επωνυμίες & Διακριτικοί Τίτλοι που έχουν ήδη μέχρι και σήμερα  δηλωθεί στο Γ.Ε.Μ.Η., είναι διασφαλισμένοι και συνεχίζουν να ισχύουν κανονικά χωρίς να χρειάζεται κάποια άλλη ενέργεια.

Γι’ αυτό εάν, έως σήμερα δεν έχετε καταχωρήσει Διακριτικό Τίτλο στο Γ.Ε.ΜΗ. και σας ενδιαφέρει η κατοχύρωση και η μοναδικότητά του σε επίπεδο νομού, έχετε τώρα μία μοναδική ευκαιρία, ΠΡΙΝ την εφαρμογή της Νέας Έκδοσης Πληροφοριακού Συστήματος Γ.Ε.Μ.Η., να τον δηλώσετε στις υπηρεσίες του Επιμελητηρίου!

Ο έλεγχος μοναδικότητας στο επίπεδο νομού, θα γίνει σε μικρότερο πλήθος δεσμευμένων επωνυμιών, άρα οι πιθανότητες έγκρισής του αυξημένες.

Στην περίπτωση που δεν αξιοποιήσετε τη συγκεκριμένη ευκαιρία και θελήσετε να ζητήσετε κατοχύρωση διακριτικού τίτλου της επιχείρησής σας, του μαγαζιού σας με τα νέα δεδομένα, για να εγκριθεί θα πρέπει να μην υπάρχει ίδιος κατοχυρωμένος διακριτικός τίτλος σε οποιοδήποτε άλλο νομό της χώρας μας. Αυτή η πιθανότητα θα είναι μειωμένη στατιστικά αφού πλέον θα απευθύνεται σε πανελλαδικό πλήθος δεσμευμένων επωνυμιών.

Άρα, αν θέλετε να κατοχυρώσετε ως Διακριτικό Τίτλο είτε την υφιστάμενη «ταμπέλα» σας, είτε μια ιδέα που έχετε σκεφτεί για την ταμπέλα της επιχείρησής σας, του μαγαζιού σας, σπεύσετε ΑΜΕΣΑ, εντός των επόμενων τριών ημερών, σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με το επιμελητήριο:

  • 2104121503 εσωτ. 19, κα Ιωάννα Βέλλα
  • 2104121503 εσωτ. 13, κα Κατερίνα Λάμπρου

 

Με εγκάρδιους χαιρετισμούς

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Ε.Ε.Π.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΡ. ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ

© 2019 – Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά | Πολιτική Απορρήτου